Nákupní košík 0 položek - 0 Kč

KONTAKTY


Naše výhody


  • Férové jednání
  • 10 let zkušeností
  • Prověřené produkty

Blog


09.04.2024

Jak rozluštit tajemství značení pneumatik

Kvalitní výběr pneumatik je klíčový pro bezpečnost, pohodlí a výkon vozidla. Pneumatiky jsou jedním z nejdůležitějších komponentů automobilu a správné pochopení jejich značení je zásadní k učinění nejlepšího rozhodnutí při nákupu nových pneumatik. Důležitá je nejen samotná kvalita pneumatik, ale i schopnost vyhovět specifickým potřebám vozu a jízdních podmínek.



08.04.2024

Kompletní průvodce výměnou motorového oleje

Pravidelná výměna motorového oleje je základním krokem pro udržení správného fungování motoru a prodloužení jeho životnosti. Bez správného mazání mohou být následky katastrofální. Přinášíme vám proto kompletního průvodce, který vás provede výměnou motorového oleje a pomůže vám udržet váš motor v optimálním stavu.



08.04.2024

Mazací plán Castrol

Také si na jaře nejste jistí, že váš automobil je plně připraven na zahájení nové sezóny, a že mu nic nechybí? Na našem firemním webu Castrol naleznete šikovnou službu s označením Vyhledávač oleje, někdy více známý také jako mazací plán.



08.04.2024

Jak vyměnit autožárovku

Zjistili jste, že vám u světel nesvítí jedna z žárovek? Poradíme vám jak tuto situaci řešit. Nejprve si pročtěte manuál vašeho vozu. Záleží totiž na modelu auta a výměna žárovky také vyžaduje určitou zručnost. U nových vozů bývá výměna žárovek o něco jednodušší, ale zde záleží na typu světlometů.



29.02.2024

Jak vybrat autožárovku

Snad každému řidiči už se alespoň jednou stalo, že mu přestal svítit některý ze zdrojů světla v autě. V takovém případě ale není vždy hned třeba žhavit drát a prosit o nejbližší možný termín v autoservise. Většina žárovek je totiž snadno přístupná a se srozumitelným návodem není problém ji povětšinou vyměnit v domácích podmínkách. Takže spíše než servis je třeba prodejce autožárovek.



24.11.2023

Jak nejlépe vybrat sněhové řetězy

Sněhové řetězy pro automobily jsou k dispozici v mnoha různých typech a velikostech tak, aby vyhovovaly různorodým typům pneumatik i vozidel. Při výběru správných sněhových řetězů je důležité vzít v první řadě v úvahu rozměr pneumatik vašeho osobního vozidla a také respektovat doporučení výrobce automobilu.



20.09.2023

Jak vybrat správnou autožárovku: Praktický průvodce pro výběr osvětlení vašeho vozidla

Osvětlení je klíčovým aspektem bezpečnosti na silnici. Správně fungující autožárovky nejen zajišťují dobrou viditelnost pro vás jako řidiče, ale také upozorňují ostatní účastníky provozu na vaši přítomnost a možné úmysly. Ale jak zvolit tu správnou autožárovku mezi všemi dostupnými možnostmi na trhu? Zde najdete jednoduchého průvodce, který vám pomůže udělat vždy snadné rozhodnutí. 



25.02.2023

Jaké pneumatiky vybrat pro jízdu v terénu

Pokud se chystáte na jízdu v terénu, je důležité mít nazuté správné pneumatiky. Správně zvolené pneumatiky vám umožní projíždět nerovným terénem, klouzat po blátě a sněhu a pohodlně jet i po silnici. Pneumatiky na silnici jsou vyrobeny pro běžnou jízdu, jsou hladké, měkké a dobře přilnavé na suchém i mokrém povrchu. Na druhou stranu, pneumatiky do terénu jsou hrubé, tvrdé a přilnavé na nerovném a špinavém povrchu.



24.11.2022

Jak na údržbu navijáku pro auta

Stejně jako každé jiné technické zařízení musí být i lanový naviják servisován a udržován. To nejen prodlužuje životnost navijáku, ale také zaručuje, že je v rozhodující chvíli k dispozici a bezpečně pracuje.

 



17.10.2022

Jak vyčistit kanystr

Kanystr je užitečná nádoba, kterou najdeme ve většině domácností. Někde se používá na vodu, jinde na naftu nebo benzín, popřípadě jiné chemikálie, které je třeba uskladnit. Ne jen že je možné takový kanystr využít na spoustu věcí, pořídit jej můžete také v různých tvarech a velikostech a dokonce i z různých materiálů. V momentě, kdy se ale uvnitř znečistí, nastává problém, který je třeba řešit.



30.09.2022

Ochranné rámy a zápis do TP vozidla

Víte, že…