Nákupní košík 0 položek - 0 Kč

KONTAKTY


Naše výhody


  • Férové jednání
  • 10 let zkušeností
  • Prověřené produkty

CHLADÍCÍ SOUSTAVA

Chladicí kapaliny jsou nezbytnou součástí správného fungování každého automobilu. Zajišťují optimální teplotu motoru a chrání jej před přehřátím i zamrznutím. Na našem e-shopu najdete široký sortiment chladicích kapalin, které splňují všechny požadavky moderních motorů.


Proč používat chladicí kapaliny

Chladicí kapalina do auta je speciální směs, která zajišťuje odvod tepla z motoru. Bez ní by se motor přehříval, což by mohlo vést k vážným poškozením. Správně vybraná chladicí kapalina také obsahuje inhibitory koroze, které chrání kovové části chladicího systému před rezivěním.

Destilovaná voda vs. chladicí kapaliny

Použití destilované vody v chladicím systému je možné, ale má své limity. Destilovaná voda nemá přidané inhibitory koroze a nezajišťuje ochranu proti zamrznutí. Proto je lepší používat speciální chladicí kapaliny, které jsou navrženy tak, aby poskytovaly komplexní ochranu v širokém teplotním rozsahu.

Typy chladicích kapalin: G11, G12, G13

Na trhu existují různé typy chladicích kapalin, které se liší složením a vlastnostmi:

Barvy chladicích kapalin

Barva chladicí kapaliny signalizuje její složení a určení. Například chladicí kapalina červená často označuje kapaliny typu G12 nebo G13. Vždy je důležité dodržovat doporučení výrobce vozidla ohledně výběru a míchání různých typů chladicích kapalin.

Nemrznoucí kapalina do chladiče

Nemrznoucí kapalina do chladice je navržena tak, aby chránila motor nejen před přehřátím, ale i před zamrznutím v chladném počasí. Tato kapalina obsahuje speciální složky, které snižují bod tuhnutí a zajišťují plynulý provoz motoru i při nízkých teplotách.

Zajímají vás chladicí kapaliny více?

Čtěte zde.

Kontaktujte nás

Prodejcům autodílů, servisům a výrobcům vozidel poskytujeme výrazné slevy. Potřebujete poradit s výběrem vhodných náhradních dílů a chladicích kapalin pro váš automobil? Rádi vám pomůžeme. Pro více informací nám zavolejte na telefonní číslo +420 591 140 812, nebo napište e-mail na adresu info@polychroma.cz.