Nákupní košík 0 položek - 0 Kč

KONTAKTY


Naše výhody


  • Férové jednání
  • 10 let zkušeností
  • Prověřené produkty

NOSIČE A BOXY

Vyberte si z naší široké nabídky střešních boxů a nosičů kol za skvělé ceny. Střešní nosič na automobil slouží k přepravě zavazadel nebo materiálu. Rozlišujeme nosiče s nosnou lištou, kde se náklad umístí na tuto nosnou lištu, která je pak pevně připevněna k příčným nosičům na střeše vozidla. Pokud vozidlo není výrobcem vybaveno pro použití střešních nosičů, je třeba zajistit, aby byl nosič správně namontován, a aby byl náklad bezpečně a stabilně upevněn, za účelem, aby nedocházelo k uvolnění během vlastní přepravy. 

V případě, že chcete převážet střešní box, jeho upevnění na auto spočívá v přípojení úchytů s U-profilem na příčníky na střeše vozu. Dalším způsobem přichycení jsou T-adaptéry, které se přichytí na příčníky s T-drážkou. Nejpohodlnější připojení boxu je ovšem za pomocí rychloupínacího systému, kdy se box jednoduše zasune do T-drážek příčníků.


Nezanedbatelnou výhodou střešních boxů na auto je, že vás nijak neomezí v rychlosti jízdy a přitom vám poskytují skvělý extra prostor pro převoz velkoobjemového nákladu, jako je lyžařské vybavení, kempovací potřeby, zavazadla anebo dětské kočárky. Vzhledem k tomu, že všechny typy autoboxů vykazují dobré aerodynamické i jízdní vlastnosti, není pro ně žádný problém maximální povolená rychlost na dálnicích v celé České republice.                    

Nosiče jízdních kol

Nosiče jízdních kol jsou velice praktická zařízení sloužící k přepravě jízdních kol na automobilu, přívěsu nebo jiném dopravním prostředku. Nosič kol zaručí, že bicykly zůstanou po celou cestu pevně a bezpečně držet na svém místě. Existuje mnoho různých typů nosičů, které se liší svou konstrukcí a způsobem upevnění kola. Nabízíme vám přehled nejčastěji používaných nosičů jízdních kol.

Nosiče kol na střechu vozu

Střešní nosič na střechu vozu, kde se kola upevňují pomocí držáků a rychloupínacích pásek. Přeprava kola na střeše může být náročná na fyzickou zdatnost a při manipulaci s většími koly může být nutné použít pomocné prostředky jako schody nebo plošiny. Obecně střešní nosič kol je jedním z nejznámějších a nejpoužívanějších způsobů přepravy kol, což je dáno především nízkou cenou a jednoduchostí používání. Střešní nosič kol je jedním z nejznámějších a nejpoužívanějších způsobů přepravy kol, což je dáno především nízkou cenou a jednoduchostí používání. Pro instalaci jsou nezbytné příčné nosníky. I přes jejich nesporné výhody nesmíme zapomenout, že při jejich použití dochází ke změně aerodynamických vlastností automobilu a navíc se zvyšuje spotřeba pohonných hmot. Rovněž je potřeba zohlednit změnu výšky vozidla a dbát na tento fakt během samotné jízdy a zejména parkovaní, například v parkovacích domech či při průjezdu bránou nebo na dálničních platidlech.

Nosiče kol na zadní dveře

Nosič na zadní dveře slouží k přepravě jízdních kol na pátých dveřích vozidla. Toto řešení téměř neomezuje jízdní vlastnosti. Namáhá však zadní dveře a často neumožňuje, při naložení kol, přístup do úložného prostoru. Tento způsob přepravy není tak běžný také, protože jej lze aplikovat pouze na automobily s rovnými zadními dveřmi. Výhodou těchto držáků je jejich snadná skladovatelnost, neboť nezabírají mnoho místa. Při výběru nosiče na zadní dveře je důležité zohlednit typ a velikost vašeho kola a způsob jeho upevnění, aby nedošlo k poškození kola během přepravy. Dále je třeba dbát na maximální hmotnost, kterou mohou zadní dveře vozidla unést a zvolit takový nosič, který tuto hmotnost nepřekračuje. Pokud vozidlo není konstrukčně přizpůsobeno pro použití nosičů na páté dveře, může dojít k poškození dveří nebo kůže.

Nosiče kol na tažné

Nosič na tažné zařízení využívá speciální konstrukci, která se připevní k tažnému zařízení vozidla a kam se připevní kolo, resp. série jízdních kol. Podmínkou je, že automobil disponuje tažným zařízením, kam můžeme pohodlně umístit a převážet bicykly. Jedná se o velmi pohodlný typ nosičů kol, avšak je poněkud finančně nákladnější. Instalaci kol zvládne bez problému i žena, protože není tak fyzicky náročná. Nejčastěji nosiče poskytují místo pro dvě až čtyři kola, ale existují i jednomístné a čtyřmístné varianty.

Nosiče kol na přívěs

Nosič na přívěs - kolo se umístí na přívěs a upevní se pomocí držáků a popruhů. Při výběru nosiče na OJ přívěsu je důležité zohlednit typ a velikost vašeho kola, aby nedošlo k poškození kola během přepravy. Dále je třeba dbát na hmotnost, kterou může OJ spojka karavanu unést a zvolit takový nosič, který tuto váhu nepřekračuje. V případě zmíněného typu nosiče je před samotným použitím nutné překontrolovat, zda v zatáčkách nedochází ke konfliktu vozu s nosičem kol.

Nosiče kol jsou nejčastěji vyráběny z ocelových profilů ošetřených polymerem, které zabezpečují dlouhou životnost výrobku a současně rezistenci vůči korozi. Další možností je eloxovaný hliník, jehož nespornou výhodou je nízká hmotnost a tím pádem i snadnější manipulace při montáži samotného nosiče.

Jednotlivé nosiče kol se od sebe liší možností zamykání nosiče k vozu. Zamykání kol k nosiči poskytuje uživateli více pohodlí a bezpečí v momentě, kdy se chystá opustit auto a zabraňuje tak nežádoucímu odcizení jízdních kol.

Maximální nosnost nosiče na kola ovlivňuje jeho budoucí využití. Nejběžnější nosnost se pohybuje mezi 15 až 60 kg. Při výběru je dobré si taktéž zkontrolovat maximální povolenou rychlost, jenž se může lišit pro jednotlivé typy nosičů a obvykle činí 90 km/h až 130 km/h.

Skladování

Trápí vás otázka, kde budete skladovat autobox nebo nosič kol a jestli nebude příliš překážet bez jakéhokoliv využití? Během roku se dají vhodně umístit do garáže, kde nezaberou příliš místa, jelikož se prakticky zavěsí pod strop či pověsí na zeď pomocí držáku. Například ve střešním boxu lze uskladnit lehčí předměty, které by jinak nebyly v domácnosti kam uložit a prášilo by se na ně.