Nákupní košík 0 položek - 0 Kč

KONTAKTY


Naše výhody


  • Férové jednání
  • 10 let zkušeností
  • Prověřené produkty

NOSIČE KOL NA OJ PŘÍVĚSU

Chystáte se na dovolenou a rádi byste si sebou vzali kola pro celou vaší rodinu? Už delší dobu si lámete hlavu, jak převézt kola do destinace vašeho zájmu? Máme pro vás několik typů, jak tento zádrhel nejlépe zařídit.


V případě, že vlastníte přívěs nebo karavan, bude pro vás nejelegantnějším a nejvíce praktickým řešením pořízení nosiče kol na oj přívěsu či držáku kol na oj karavanu. Tento držák bývá obvykle vyroben z kovu, v současné době nejčastěji z hliníku, jehož výhodou je, že je lehký a velice trvanlivý. V nabídce jsou různé varianty nosičů, přičemž jednotlivé modely se liší konstrukcí a kapacitou, tj. počtem kol, které je možno uchytit a transportovat.

Pokud máte zájem o odnímatelné nosiče kol na oj karavanu, potom máte na výběr ze dvou možností. A to pořízení držáku, který se upevní přímo na oj pomocí montážních konzol. S tím, že nastavitelné hliníkové lišty lze libovolně upravit na příslušnou délku vozidla. Jednou z předností je eventualita sklopného U rámu, který podporuje pohodlné otevírání přední přihrádky přívěsu, a to i s namontovaným nosičem kol. Na trhu jsou k dispozici nosiče kol na oj přívěsu, které se pohodlně připevní a následně se snadno odmontují, jakmile už je nepotřebujete.

Další z možností je nákup speciálního adaptéru, pomocí něhož na oj karavanu nebo na oj přívěsu připevníte nosič kol původně určený pro tažné zařízení. Tyto nosiče obvykle umožňují přepravu více kol najednou a mají nastavitelné mechanismy pro uchycení kol.

Pro zajištění volného úhlu otáčení je požadována délka oje 140 cm a vzdálenost mezi nosičem kol a středem čepu tažného zařízení 85 cm. Před jízdou je vždy nutné překontrolovat, zda při zatáčení nedochází ke kolizi vozu s koly nebo s nosičem kol.

Zkontrolujte také kapacitu nosiče a maximální nosnost tohoto zařízení, stejně tak i celkovou hmotnost karavanu. Ověřte si, zda je nosič schopen uchytit požadovaný počet kol. Před nákupem je důležité zjistit, jestli je držák kol kompatibilní s vaším typem karavanu a zda splňuje potřebná bezpečnostní kritéria. Každopádně je doporučeno se poradit s prodejcem nebo erudovaným odborníkem, jenž vám pomůže vybrat ten správný držák kol pro váš konkrétní případ.

Mějte na paměti, že pravidla pro přepravu kol na oji karavanů nebo přívěsů se mohou lišit v závislosti na zemi, do které míříte na letní dovolenou a taktéž na specifických místních předpisech. Vždy se ujistěte, že dodržujete platné zákony a předpisy pro přepravu kol na daném místě.